يا شمس لا ترحلى عن منتدى الدرجلى

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات الدرجلى


    تورتة الشيكولاتة

    بشار
    بشار
    Admin(درجلى ماسى)
    Admin(درجلى ماسى)


    عدد الرسائل : 1084
    العمر : 42
    الموقع : www.eldargaly.alafdal.net
    تاريخ التسجيل : 25/12/2008

    تورتة الشيكولاتة Empty تورتة الشيكولاتة

    مُساهمة من طرف بشار الخميس يناير 15, 2009 9:15 am

    المقادير: كيكه اسفنجيه على شكل قلب
    شربات حلوى خفيف
    8
    اصفر بيض
    600
    جرام فريش كريم مضروب بالمضرب الكهربائى
    300
    جم شيكولاته دارك سايحه
    150
    جم سكر
    ربع ع كوب ماء
    معلقه كبيره جيلاتين
    ربع كوب ماء دافىء
    شوكليت ميروار
    كوب عسل جلوكوز
    كوب سكر
    كوب فريش كريم
    معلقه كبيره جيلاتين
    نصف كوب كاكاو
    ربع كوب ماء دافىء

    التحضير: لعمل الموس شيكولاه
    نضع الاصفر بيض فى العجانه مع الضرب المستمر لمده عشر دقائق
    اعملى كرامل بيضه 150جم سكر وربع كوب ماء الى ان تصل حرارتهم الى 116درجه او بالنظر كرامل ابيض فاتح
    ثم ضعى الكرامل وهو ساخن على البيض المخفوق مع الخفق المستمر
    ضعى الماء فوق الجيلاتينه وضعيهم على النار مع التقليب حتى تسيح الجيلاتينه
    ضعى الجيلاتينه فوق الخليط السابق واتركيه مع الخفق المستمر وبعد مايبرد الموس نضع الشيكولاته السايحه وسخنه
    ونقلب الموس شيكولا



    شيكوليت ميروار
    نضع عسل الجلوكوزعلى النار ثم نضع معه كوب سكر ونقلب
    الى ان يتجانسوا ويسيحوا
    نضع كوب فريش كريم على النار وبعد الغليان نضعه فوق المقار السابق من العسل والسكر
    نضع ربع كوب ماء دافىء على الجيلاتينه ونضعهم على النار يسيحوا وننزلهم على المقار السابق مع التقليب المستمر وبعد غلوه واحده ننزلهم من النار ونصفيهمونضعهم جانبا ليهداوا

      الوقت/التاريخ الآن هو الجمعة أبريل 26, 2024 8:16 pm